HAPTOTHERAPIE & COACHING

Reviews

Ik voel mij nu ook beter in staat de balans van inspanning en ontspanning te bewaken

“Ik had geen ervaring met haptonomie, maar 2 vriendinnen spraken hier positief over waarbij regelmatig het woord “voelen” viel. Mijn “voelen” verliep meestal via mijn hoofd (haha) waarbij ik situaties analyseerde, verklaarde en oplossingen vond. Tot het niet meer ging. Ik had wat extra nodig want met het oude vertrouwde kon ik het niet redden. 

Via Amelie heb ik geleerd dat er meer is dan denken door bewust mijn lichaam te ervaren en wat dit mij zei. Door spanning te voelen, maar ook ontspanning. Hoe ik met gedrag onnodige spanning in stand hield en hoe met het wijzigen van het gedrag de spanning weg kon vloeien.

Ik leerde de signalen op te merken die mijn lichaam mij vertelden dat ik over mijn grenzen heen ging of dreigde te gaan. Denken en voelen en het gedrag dat ik laat zien, vormen een harmonisch geheel en dat heb ik letterlijk gevoeld in mijn lichaam. Ik voel mij nu ook beter in staat de balans van inspanning en ontspanning te bewaken. Ben erg blij dat ik de stap gemaakt heb naar haptotherapie. Voel mij hierdoor enorm verrijkt”.
I. T.

“Ik heb Ammelie ervaren als een warme, toegankelijk vrouw. Ze beheerst de kunst om met een flinke dosis humor en een scherpe analyse pijlsnel haar vinger op de juiste plek te leggen.
Ik vond haar enorm afgestemd, waardoor ze compassie en ‘liefdevolle confrontatie’ goed met elkaar weet te combineren.

Daarnaast vond ik het fijn dat Ammelie de gesprekken af wist te wisselen met fysieke & creatieve oefeningen. Om op die manier weer opnieuw contact met mijn lichaam te krijgen en mijn verloren creativiteit nieuw leven in te blazen.
Oftewel, ondanks wat pittige levensvraagstukken, keek ik elke keer weer uit naar de gesprekken. Waar de tranen en de lach elkaar goed afwisselden. En het traject wel intensief maar nooit zwaarmoedig werd!”

C.de L.

Liefdevolle confrontatie, Intensief maar nooit zwaarmoedig

Iemand die weet wat jij nodig hebt

Ik kwam bij Ammelie met een groot pakketje en kon niet meer goed overweg met mezelf. Ammelie is iemand die zekerheid uitstraalt en dit voel je terug in de behandeling. Je hebt echt het gevoel dat je wordt begeleid door iemand die weet wat jij nodig hebt en waar je zit.

Er wordt zorgvuldig naar je geluisterd en de vragen die ze stelt brengen je nieuwe inzichten. Ammelie heeft mij heel veel gebracht en me geholpen om mezelf terug te vinden. Ik sta met veel vreugde in het leven en ben meer dan dankbaar dat dat is gebeurd met zo’n vrolijk mens!

D. D.

Toen ik als verloskundige zijnde zwanger werd, wenste ik zwangerschaps begeleiding met diepgang. Ik en mijn partner hebben dat helemaal gevonden bij Ammelie. We zijn beide zo ontzettend liefdevol en zorgzaam begeleid.

De combinatie van haar jarenlange ervaring, kennis, tact en humor heeft bij ons echt een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik zou deze prachtige voorbereiding op het ouderschap aan iedereen gunnen. Dank je wel Ammelie, ook namens onze zoon Olivier!

 L. Z

Prachtige voorbereiding op het ouderschap