HAPTOTHERAPIE & COACHING

Haptotherapie voor kinderen en ouders

Kinderen en ouders

Een team of niet...?

Haptonomische begeleiding, spelenderwijs ontdekken waar je kind vastloopt, wat jullie lijf daarbij vertelt en wat er nodig is om samen verder te kunnen.

Ammelie van Beurden Praktijk Zuiderboomgaard Haptotherapie

Haptotherapie voor kinderen die:

  • niet lekker in hun vel zitten
  • gepest worden of zelf pesten
  • zich weinig bewust zijn van hun lijf
  • moeite hebben met herkennen en verwoorden van hun gevoel
  • gespannen of onrustig zijn
  • problemen hebben met grenzen
  • vaak ruzie krijgen
  • angstig zijn en/of weinig zelfvertrouwen hebben
  • moeite hebben met het leggen van contact

Kinderen zitten soms niet lekker in hun vel

Dit kan komen door gebeurtenissen op school, in het gezin of door problematiek in het kind zelf. Ze weten niet altijd meer wat ze voelen, ze hebben hier soms geen woorden voor en kunnen dit uiten door onrust, boosheid, angsten. Ze kunnen hun zelfvertrouwen kwijt zijn geraakt.

Haptotherapie laat kinderen en hun ouders stilstaan bij wat hun lijf hen vertelt over wat ze voelen en doen, en laat ze tevens nieuwe mogelijkheden ervaren in het contact met anderen. Er kan ruimte ontstaan waarin ze in hun eigen tempo en op hun eigen wijze kunnen groeien en ontwikkelen.

Als ouders zijn jullie de belangrijkste mensen in het leven van je kind(eren). Daarom werk ik altijd met ouders en kinderen samen.

Ammelie van Beurden Praktijk Zuiderboomgaard Haptotherapie

Een veilige speelse plek, speloefeningen en gesprekjes

Ik bied jonge kinderen en ouders een veilige speelse plek waar aan de hand van speloefeningen en gesprekjes kan worden ervaren wat zij doen in het contact met anderen. Soms komen ze op de behandelbank om ook in hun lijf te voelen wat hen dwars zit en hoe ze zich weer kunnen verbinden met zichzelf en de ander.

We kijken in de sessie met jullie kind in spel en gesprek waar jullie tegenaan lopen en wat daarin nodig is. Bijvoorbeeld het uitnodigen tot stevigheid, tot zelfstandigheid, omgaan met grenzen, afstemmen op elkaar en samen spelen of het invoeren van structuur. Het kan ook gaan om een behoefte aan meer rust of praten over wat de problematiek voor jullie en het gezin betekent. We kijken naar wat helpend en wat mogelijk is.

Voor kinderen (en volwassenen) is het van belang om vanaf hun geboorte liefdevol te worden aangeraakt. Dit biedt een gevoel van veiligheid en basisvertrouwen. Om allerlei redenen kan deze veilige aanraking hebben ontbroken of nog ontbreken. We kunnen dan samen werken aan het herstel ervan.

Bent u benieuwd of ik kan helpen? U kunt mij bellen of mailen met een vraag of voor een afspraak. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Ammelie van Beurden Praktijk Zuiderboomgaard Haptotherapie

Meer over kinderhaptotherapie

Bel gerust 06-45245896

Wilt u meer lezen over kinderhaptotherapie dan kunt u klikken op mijn onderstaande artikelen.