HAPTOTHERAPIE & COACHING

Cursussen en Workshops

Gezamenlijk ontwikkelde en gegeven workshops


‘Haptonomie, het leukste wat er is’
Een kennismakingsworkshop samen met Astrid Mols, haptotherapeut, 2021, Gezondheidscentrum t Duifje.

Schermen en haptonomie ‘Raken en geraakt worden’ (duur 3 uur)

Een workshop om op een veilige en vitale manier in het schermen en vanuit de haptonomie te gaan onderzoeken wat je patronen zijn. Ben je eerder een aanvaller of een verdediger, welke positie neem je in (op de werkvloer), durf je geraakt te worden en durf je een ander te raken (emotioneel), welk eigen verhaal en/of gevoel zit daar achter? Blijf je in contact met de ander, ga je samenwerken of ga je op alleen of voor presteren? Hoe reageert je lijf? In de workshop stoppen we tussen het schermen door regelmatig om uit te wisselen over wat je bij jezelf tegenkomt. Vandaar uit maak je een vertaalslag naar hoe jij dat in je leven en/of werk tegenkomt en mee om wilt gaan.

Ontwikkeld en gegeven samen met Bert van Til, schermleraar  www.efence.nl

Workshop: ‘Jij als docent 1’ en ‘Jij als docent 2’ (duur ieder 4 x 3 uur)

Een basis- en een verdiepingscursus voor docenten om d.m.v. oefeningen uit de haptonomie in de workshop te ervaren hoe ze in het vak staan, wat ze tegen komen in het contact met zichzelf, met leerlingen en met collega’s. Wat hun patronen en/of blokkades zijn en hoe het eventueel anders zou kunnen in de les.

‘Presenteren in de klas’ (duur 1 1/2 uur)

Een workshop voor leerlingen met het thema ‘presenteren in de klas’ om d.m.v. oefeningen uit de haptonomie te ervaren hoe je in je lijf zit voor en tijdens een presentatie en wat de invloed is van  angst en/of ‘verbinding met jezelf en met anderen’.

Beiden ontwikkeld en gegeven met Moniek van Dijk, docent middelbaar onderwijs met als achtergrond de opleiding haptonomie.

Ammelie van Beurden Praktijk Zuiderboomgaard Haptotherapie

Mijn passie is om verschillende disciplines met hun kwaliteiten te verenigen. Om tot een nieuw aanbod te komen waarin je als mens gevoed wordt. Nieuwsgierigheid, plezier, ervarend leren, reflectie en integriteit, gezamenlijk een verdiepend avontuur aangaan zijn voor mij belangrijk.

Docentschap

Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik als docent verbonden geweest aan de Academie voor Haptonomie waar ik college en de cursus Persoonlijke ontwikkeling heb ontwikkeld en gegeven en verbonden geweest aan de organisatie ‘Anders Kijken naar Kinderen” waar ik als docent les gaf in het kijken naar en werken met kinderen vanuit de visie van de haptonomie.

 

Neem gerust contact op

over de workshops en cursussen

In overleg kunnen altijd andere cursussen op haptonomische basis worden gemaakt.

Ammelie van Beurden Praktijk Zuiderboomgaard Haptotherapie